САЩ обвиниха Русия  в опасно прихващане на американски разузнавателен самолет

...
САЩ обвиниха Русия  в опасно прихващане на американски разузнавателен самолет
Коментари Харесай

Руски изтребител прихвана американски разузнавач над Черно море

Съединени американски щати упрекнаха Русия  в рисково прихващане на американски разследващ аероплан в интернационалното въздушно пространство над Черно море от съветски изтребител.

За случая съобщиха американските военноморски сили. 

" На 5 ноември 2018 година американски аероплан EP-3E Aries, който извършваше полет в интернационалното въздушно
пространство над Черно море, беше прихванат от съветски Су-27. Това взаимоотношение беше рисково, тъй като Су-27 извърши високоскоростен полет директно пред самолета, поставяйки под опасност водачите и екипажа ", се споделя в известието.

" Независимо от това, че съветските военни имат право да организират полети в интернационалното въздушно пространство, сходно взаимоотношение беше безконтролно ", акцентират оттова.

Американските военни разгласиха и видео от случая. 

От съветското военно министерство настояват, че самолетът Су-27 е бил вдигнат, откакто американският EP-3 се доближил до съветското въздушно пространство. 

Руският аероплан го е съпроводил, с цел да не допусне нахлуване в рамките на въздушното пространство на Русия. 

От министерството са безапелационни, че при прелитането на съветския самолет са спазвани всички ограничения за сигурност. 

Су-27 се върнал на земята, откакто американския аероплан изменил курса на полета си и се отдалечил от съветското въздушно пространство. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР